Friday, 30 December 2011

jawabJANGANtakJAWAB !


ASSALAMMUALAIKOM :)

1st sekali aku nak tnye korang sht x ?? mesty sihat ? APAA ! ada yang xshat ???cepatcepatcepat g hospital yang berhampiran :) klnik pon okey gsk janji dpt rawat kan :)
CUACA sekarang bukan kita tentu kankan ?? kadangkadang hujan kadangkadang panas .
hurm . stop it !

apa eak nak cete kali nie ? hurmm . okey , aku nak bagitahu korang smthing nie :D nak thu x ?? hahahhaa . okey ! aku nak gtao niee , cepat laaaa baca ! macam nie , msty korang da thu kan . sekarang dah hujung bulan 12 kankan . hurm . aku xbape nak hapy sebab aku punye umur da meningkat so , mesty korang nk paham kan ? kalau umur da meningkat msty ada soalan yang xbeberapa hapy :)) cnthnyeee
  1. bila nak bertunang :)) kan da ada pasangan 2 .
  2. bila nak kejeee , nk bgi mak duit .
  3. bile nak kawinn .
  4. macammacam laaaa .

okey ! aku nak ajar smthg kt korang kalau laaa ada y tnye korang jawab macam nie ye :))

  1. makcik/pakcik bagi duit saya tunang ::
  2. mak saya suruh belajar selagi ada minat dan biar byk pengalaman then nty keje dapat duit byk :)) kalau tempat makcik/pakcik punya office ada kosong jgn lupe bg saya tapi gaji bila tinggi . *mesty dia pikir 100x nk bg keje kt kita*
  3. saya xnak kawinn sebab mak xbagi tapi kalau nikah saya nak dan mak restui . oleh itu , makcik/pakcik bg duit untuk majlis pernikahan saya dan majlis persandingan sye :))
  4. kalau byk sgt tanye korang cakap macam nie ' maaf makcik/pakcik , saya mintak diri nak solat sekejap ' kalau tnye solat pe ? solat sunat nak doa byk2 supaya jodoh dipercepatkan ' mesty die xkan jawab lagiii .
sampai sini jelaaa aku merapu eak . nak smbung stdy . hihihihihihi :))
salam sayang untuk korang semua <3

Wednesday, 28 December 2011

CERITAuntukKANAK2 :)

Pemotong Kayu Yang Jujur

Tersebutlah kisah nun jauh di pedalaman, tinggalnya seorang pemotong kayu yang tua dan miskin. Adapun kemampuannya hanyalah mencari rezeki dengan menebang pokok yang sederhana besarnya untuk dijual sebagai kayu api. Hanya isterinyalah peneman hidup saban hari tanpa dikurniakan anak.

Dijadikan cerita, takdirnya pada suatu pagi.......

Pergilah si tua tersebut jauh ke hutan untuk menebang pokok untuk dibuat kayu api. Tidak seperti kebiasaannya, kali ini si isteri tidak dapat menemani si suami kerana sakit.

Maka ke hutanlah si tua seorangan awal pagi sebelum terbit mentari untuk mencari kayu api. Seharianlah si tua menebang pokok dengan kapak besinya yang telah uzur seuzur usianya.... Sehinggalah kepenatan tidak jua dia berhenti.....

Tiba-tiba... genggamannya semakin lemah lalu terlepas kapak kesayangan dari tangannya lalu tercebur kedalam sungai yg dalam. Menangis sayulah si tua kerana kehilangan kapak yang menjadi punca rezeki... hendak terjun mencari takut disambar arus... meratap lah ia mengenangkan nasib...

Maka...bersimpatilah pari-pari dilangit melihat kegundahan si tua tersebut.... lalu turunlah ia bertanya... "wahai orang tua... kenapa bersedih hati"...

Dengan nada perasaan takut dan terkejut diperamati benar-benar, maka tahulah dia si pari-pari telah turun kebumi menyapakan....lalu diceritakan apa yang berlaku...

"Baiklah..akan kubantu mencari kapak engkau yang tenggelam"... lalu dengan serta merta terjunlah si pari-pari ke dalam sungai.... selang beberapa minit timbul lah kembali si paripari sambil mebawa kapak emas lalu dihulur kepada situa.... Dengan sedih jawab situa "..bukan..ini bukan kepunyaan hamba...tidak mampu hamba memiliki kapak emas ini"....

Lalu terjunlah sekali lagi si pari-pari ke dalam sungai dan timbul kembali bersama kapak perak. Tidak jua mengaku si tua kerana itu bukan kapak miliknya. Sekali lagi si pari-pari terjun lalu membawa pula kapak gangsa. Tidak juga si tua itu menerimanya sehinggalah si pari-pari membawakannya kapak besi yang uzur.

Maka apabila terpandang akan kapak itu...giranglah hatinya kerana itulah kapak miliknya. Lalu si pari-pari menyerahkan kapak tersebut kepada si tua. Sebagai balasan kejujuranya kapak emas, perak dan gangsa turut dihadiahkan.

Pulanglah si tua dengan hati yang gembira. Sesampainya ke rumah lalu diceritakan kepada isterinya apa yang berlaku. Si isteri turut bergembira dengan kejujuran suaminya.

Keesokan harinya isteri si tua itupun sihat...

Monday, 19 December 2011

peningDENGANperubahan :D

ASSALAMMUALAIKOM ? 

hurm . mesti korang tertanyatanya kan ? dengan tajuk aku hari nie . yes ! perubahan ? hurm . perubahan yang ketara dalam hidup aku . 
antara perubahan dalam hidup aku dan DIA .
  1. AKU xseceria macam dulu . 
  2. kehidupan AKU xsemewah macam dulu .
  3. terlalu pikirkan masalah DAN .
  4. AKU xsekuat macam dulu . 
  5. AKU xberani macam dulu dan AKU terlalu lemahhh :(
  6. DIA xmudah senyum .
  7. DIA terlalu panas baran .
  8. DIA selalu tinggalkan aku .
  9. DIA selalu tinggikan suara .
  10. DIA selalu tarik muka :(
      *aku harap apa yang berlaku atas perubahan antara AKU dengan DIA adalah cabaran untuk kami kekal * 

*AWAK , nak tahu smthing x ? saya xsuka awak sekarang :( but i still luv u more and more *

k taTA :D

Thursday, 8 December 2011

bengangMACAMcute !

assalammualaikom semua :D 


Aku nak cerita nie . da bape kali aku nk post tapi xdptxdpt . aku pon xthu la pe punya masalahhh ! tapi akhirnya dpt gak aku post . da lah berasa blog aku nie . aku pun xthu la knpe jadi terlalu mls dan bz semacam jek . hahaha . cantikkan ayat aku . 
k la daAAA :D

Monday, 28 November 2011

apaAPAapaAPA ??

ASSALAMMUALAIKOM .
mesti korang pelik dengan tajuk aku kankan ? hah ! nak thu x pe die ?? cakap la nak tahu ! cepat . haha . sebenarnya macam nie , aku nak cakap yang aku rindu korang la . haha . xde la , rindu korang mmg ad tapi nie aku nak cerita pasal BFF aku . BFF aku nie ada yang sengal tao . korang nak thu sape y sengal 2 ? nak tunjuk susah la . sbb die xsuke blogger nie but xpe la aku kenal dengan PICTURE die yang xsebape lawa . HAHA





nama die NOR SYUKRIAH 19taun , taken by ?? xthu la die single lagi but byk SIMPANAN . HAHA . aku suka bermanje dengan die sbb die suka manjekan aku ! korang ada ? xde kan ? aku da tahu da . HAHA .

Friday, 25 November 2011

assignmntASSIGNMNTassignmnt !

ASSALAMMUALAIKOM :)
hurm . kenape lahhh otak aku nie xabesabes pikir assgnmnt yang sentiase xabesabes !
DIGITAL , computer ,ELECTORNIC ag ! banyak kowt ! dalahh KENA siap kan dlm miggu nie jekk ! hello , saya manusia bukan ROBOT yang bolehh diarahhkan :)
SUMPAHH ! penat sgtsgt kowt . sentiase pikir assgnmnt jekk but klow assgnmnt xpakai duit okey gak . hurm mggu nie jekk nak kuarkan RM 200 UNTUK assgnmnt . kalau assgnmnt untuk 3 subject xpe tapi 1 subject jek kowt ! mak i , mati mak aku macam nie . duittDUITTTduittt jek .
kesian lahhh ! mak sabo eakk :) nty kalau adik dahh berjaya adik tolong mak tao :)
hurmm . da xthu nk cakap cmne but doakan aku hope dpat tempuhi dgn hati y ikhlas dan redha :) THANKS :)

Wednesday, 23 November 2011

salamPAGIsemua :)

hari nie macam RAJIN jek nak pergi kelas . hahaha . okey aku nak mulakan ceritanie . korang dengar okey . xnak dengar jangan baca :D perTAMA sekali assgnmnt aku xsiap lagi ! cedihgiletahuTAK* so,aku tengah tryTESTcuba nak siapkan assgnmnt yang tengah tertangguh macam SAMPAH 2 tapi . . . . hurm . xthu la miss/sir terima assgnmnt atau die buang dalam tongSAMPAH .

( 22/11/2011 )
kenape dengan tarikh dekat atas 2 ? nak tahu x kenape ? ckp la naknak tahu ! haha . my mom datang KL sumpah weii , aku rindu gile dekat mak . macam nie cerita die , aku da 3bulan xbalik jb , bz la katakan kan . dengan assgnmnt dan aku keje mmg bz la katakan . so, mak aku dgn murah hati nak datang KL jumpa anak sorang yang sangat rindui die :( then , mak aku ckp nk jumpe 22/11 .aku cakap lahh betol ke mak ? yess ! tapi mak aku xthu masok jalan KL .hihi . so , aku pon cakap la 'xpexpe orang dengan FIZUL amek mak dekat melaka centre . tapi xsmpai sne ponn ! aku amek mak dekat tol airkerohh ! aku nak jek muka mak , pe ag aku jerit la . MAKKKKK !! Masok dalam kereta aku peluk mak cukup2 tertiba airmata jatuh dengan laju . aku rindu sangatsangat weiii .

Sunday, 20 November 2011

A terrible night our

It was a hot and sunnydat today ,and what I’ve planned a week ago will come true, and I like it so much! Me with my other friends, jimmy,lisa,suzy and brian are planned to go to the waterfall, and will spend a night at there. The whole day and night before we departure, we prepare all the things we need. We have packed all the things into my 4x4, and depature at 11am. Till we reached there at 2pm, I’m the first person jump into the cold water, and the water was cold as cold as ice,and very clean and clear. But then, I climb up back to build up our tenth. As we buith up, brian and suzy went to the jungle to find woods and build up a fire camp. As they went to the jungle, me,lisa and jimmy jump into the waterfall and after half an hour, they come back. We’re enjoying unti sunset , and make a five camp. At night, after we take our dinner, suddenly the wind become aggressive, and the rain to fall. All of us ran to our tent and stayed calm. The wind almost to pulled out. All of us were friglitened, the lighting intersecting the sky. All of us afaid to sleep as the storm only stop in the dusk. When we go out from our tent, we see a horrible scene that one big tree almost hit our tent. At that time, we are thankful to god because save us from being hit by the tree. That was a terrible night dor ours.

Thursday, 17 November 2011

hubunganKAMIsepertiDULU !



hurm , hubungan aku dengan die seperti dulu cuma keadaan sekarang lain . nak thu kenape lain ? masingmasing buzy dengan kerja ? konon ! hurm . kemesraan ? hurm , da kurang da xsemesra macam dulu mungkin sebab buzy . tapi yang ketara perubahan die , die sekarang panas baran , suka terasa , cepat melenting ! sabo ?? aku mmg cubaTRYtest nak sabo dengan perangai die .hurm . aku harap hungan aku dengan die sampai ke SYURGA . aku da xnak cari cintaCINTA lagi . aku harap die adalah jodoh yang TERAKHIR untuk aku . dan aku harap selisiFAHAM akan lerai xlama lagi . aku harap kan hubungan aku dengan die macam dulu seperti die bawah nie

*abang sayang rindu abang macam dulu , ILYSM*

Tuesday, 15 November 2011

RINDUfamilysangatSANGAT !


sebelum alu mulakan cerita dimulakan dengan
ASSALAMMUALAIKOM SEMUA :)
rinduRINDU yang teramat dekat family aku . besela duduk jauh dengan family so, mesty la rindu datang mebuakbuak kan ! korang ada ? xde kan . biar aku jek yang ad . haha .
iaku rindu sangatsangat dekat my mom,sis,bro and anak aku .

Thursday, 10 November 2011

bloggerNIEsegarKEMBALI .

ASSALAMMUALAIKOM semua :)
dah lama mas mendiamkan diri atas kesebukkan yang melanda diri nie dan kemalasan untuk blogger.macammacam terjadik dalam diri nie sepanjang 3bulan nie . nak cerita pon xelok sangat so,mas terpakse mendiamkan diri untuk tenang kan diri nie .semua orang pun akan paham ape yang terjadi dekat mas kalau mas ceritakan 1per1 tapi baik mas TUTUP cerita nie ,mulakan yang baru :) betol kan u all .
SOAL berCINTA ?
yes , kiteorang still ag macam dulu but bulan lepas kiteorang gaduh besar sangatsangat .
okey aku cakap jujur aku terasa pe yang IBU die cakap . engkau orang nak thu gak ke apa IBU die cakap ? xpayah la . biar aku dengan die sahaja thu apa yang berlaku terhadap atas kami :)
engkau orang doakan ye semoga hubungan aku dengan die sampai bilebile dan semoga hubungan aku dengan family die baik macam dulu :)

sampai cnie dulu la cerita mas dekat engkau orang eak :)

Sunday, 31 July 2011

RAMADHANmenjelmaKEMBALI :)


ALHAMDULILAH . kali ini aku di panjangkan umur untuk merasakan bulan ramadhan kali ke19 tahun walaupun kehilangan seorang ayah tapi tak bermakna untuk aku mengabaikan tanggungjawab seorang islam . ALHAMDULILAH , sepanjang tahun nie pelbagai dugaan yang engkau berikan kepada hambamu nie yang sangat keldil untuk mengenal islam . tapi pada hujung bulan untuk kemenagan islam kau memberikan kekuatan untuk mengenal islam secara slow . aku bersyukur kerana dapat bernafas dan menghidu udara yang segar . dan melihat anugerah engakau berikan kepada kami . aku rasa menyesal dan terasa kecilnya tubuh ku nie ya ALLAH . berikan lah aku HIDAYAH mu terhadap hambamu nie untuk mengenal islam dan menjadi islam yang tahu APA ITU ISLAM ? semoga sepanjang ramadhan tahun nie , dapat aku merasakan nikmat dan rasa kebesaraan mu . AMIN .

hangoutDENGANkekawanSAYA :)


ASSALAMMUALAIKOM . akhirannya tercapai gak niat aku untuk keluar bersamasama dengan mereka , walaupon berapa saat atau pape jela . nie la yang aku sangat happy kerana dapat lepaskan tension dan perasaan sedih . SEDIH ? kenapa pulak ? da kali kedua aku takdapat nak menyambut puasa dengan family aku . SUMPAH ! aku rindu dieorang tapi aku tahu , pape pon aku kne tahu . aku dekat cini kena rajin belajar ! perubahan yang perTAMA aku nak tunjukan dekat kau orang . ALHAMDULILAH ! aku sudah pakai tudung . insyaALLAH , lepas nie aku takkan bukan tudung lagi . yang keDUA aku kena rajinkan sifat MALAS aku nak SEMBAHYANG ! yang ketiga cara aku bergaul dengan FIZUL dan orang sekeliling aku . i'll try the best ALLAH .




CANTIK tak pic nie ? tengok la orang dalam gambar 2 . HAHA . PIC nie di snap pada 30ogos2011 , waktu : petang . dan menjadik tukang amek gambar kita orang adalah MUHAMMAD HAFIZULFAQQAR BIN HAMDAN . thanks abang sebab sanggup layan kami yang tak tentu arah nie . btw , thanxs sebab jadik teman hidup saya yang sangat penyabar dan sanggup layan saya yang tak tentu arah .

Friday, 29 July 2011

hidupAKU penuh makna


ASSALAMMUALAIKOM . da lama aku tak post pape kan ? so aku nak post sepanjang bulan jun dan JULAI . aku da CURL kan rambut hah . nie la gambar aku time bgan tido . chumil kan ? HAHA . YANG bawah nie pun pic aku dengan MUHAMAMAD HAFIZULFAQQAR (bantalBUCUKsayaSEORANG)



=======...>




APA ? aku pakai tudung sekrang ? bukan aku nak tunjuktunjuk tapi akhirnye hati aku terbuka untuk pakai tudung , ALLAH memang adil ! ya ALLAH . mintakmintak lepas nie hati aku terbuka untuk mengenal islam lebih dekat  AMIN .


Monday, 20 June 2011

selamat TINGGAL


 sorry :) ini lah jalan yang terBAIK buat awak dengan kawan awak FIZUL . lepas nie saya takAKAN gangu kehidupan awak dengan kawan awak . THANXS untuk selama nie , terimaKASIH sebab da jage saya selama nie dengan kasihSAYANG awak tapi . . . hubungan kite xdapat teruskan . saya undur diri sebelom terlambat :) JAGE DIRI baikBAIK ye . saya sentiase sayang awak walaupon 1 hari nanti awak akan benci saya buat selama-lamanye . FIZUL sumpahh saya takPERNAHada niat nak melukai haty awak tapi . . . awak akan tahu kenape saya buat macam nie . saya akan menjalani kehidupan saya dengan senDIRIan . SELAMAT TINGGAL 

Thursday, 9 June 2011

KL GANGSTER


yeh ! yeh ! yeh ! da tengok da cete nie ! mmg best . . . BEST gilewgilew ! but time nak gerak City squre memang la sengal kan , lastlast aku buat hal tapi pape pon HASILnye memang best gilewgilew ! thanxs pada sapesape yang teman aku pergi tengok cerite ini dekat WAYANG tadi .  bantalBUCUKsaya thanxs tao :) muahhh ! muahhhh !

Wednesday, 8 June 2011

benciBENCIbenci !

BENCI ! Aku cakap , aku nak PERGI , NAK PERGI LA ! takPAHAM ke hah ? kau memang BUATakuSAKIThati thu tahu TAK ? BENCI !

Tuesday, 7 June 2011

betinaSUNDALplusBABI . . .

ADA seSAPA nak KENAL dengan PEREMPUAN yang HOT tak ??
SEARCH dekat FACEBOOK  Fatyn Fytreena  ,, SILA kenalKENAL la yer :)
Dia lah PEREMPUAN yang TERCANTIK di dunia nie ! 
HAHAHA !
engaku ORANG cantik kan PEREMPUAN di atas nie ??? 
sesangat la LELAWA   kanKAN ? mesti engkau orang jeles kanKAN ?
HAHAHA !
TOLONG la MALAYSIA oit ! jangan la PERASAN boy orang lain jdik boy kau BETINA ! 
kau da TAK laku sangat ke BETINA SUNDAL  oitt !!! 
kau da KEBULURAN ke ?? kenape LELAKI da takNAK kau ke ??
FUCK OFF !!
DASAR BETINA SUNDAL !! 
TAKmalu plus muka tampal kulit BABI 2 la kau kan BETINA !! SEBOKK nak KACAU orang lain !!  
Kau TUNANG Fizul ?? bila pulak FIZUL tunang dengan kau SIALL 
Pape pon aku kecian dengan kau sebab sanggup mengaku kau adalah gf die dan TUNANG die , tapi sebaliknye ! weii ! kalau aku jadik kau PEREMPUAN , aku malu sebab mengaku bf orang len adalah bf aku then tunang !! kau xtahu malu ke ??? kecianKECIANkecian jadik kau !   


Saturday, 4 June 2011

terimaKASIHkawan


FOR WHAT ? aku nak cakap thanxs kepada kawanKAWAN aku semua TAK kira la yang lame ataupon yang baru ? aku tahu selame kita BERkawan banyak korang SAKIThatyGERAMbenciDANsemua la ! aku tahu korang TRY layan PERANGAI aku yang kuangASAM kanKAN ? aku nak * MINTAK MAAF DEKAT KORANG SEMUA , AKU TAHU KORANG BANYAK SABAR DENGAN PERANGAI AKU SELAMA NIE . BANYAK YANG TERASE DENGAN MULUT AKU NIE TIME AKU BERCAKAP, AKU MINTAK MAAF ye KAWAN . HALAL KAN MAKAN MINUM AKU SELAMA KITA BERkawan * aku cuma hamba ALLAH yang selalu melakukan dosa , aku sentiase melakukan kesilapan walaupon aku TAK nampak . BUT aku bersyukur dapat kenal dengan korang semua ! akuSAYANGkawanKAWANaku .

Thursday, 2 June 2011

nakPERGImana 2 ?

 PEACE ! FIZUL , awak nak pergi mane 2 ? awak nak tinggal kan saya ke ? HAHA .  asal aku hapy je nie ? PELIK BIN AJAIB . FIZUL sabo la ! jgn TARIKtarik tangan saya , SAKIT la ! HAHA

shaSHAWAkecwiq :)


penat la ! PENAT ! penat ! HAHA . but enjon gilew la weii ! thanxs sebab sanggup JEJALAN dengan aku :)

HangOut dengan BANTALbusukSAYA :)

i like this pic :) suka time nie ! HAHA . caya TAK ? aku da makin KURUS ? HAHA . (perasan lebih) but mmg betol pon . GAMBAR nie amek dekat TELUK DANGA . HAHA . SWEET tak ?? sweet kan ? cakap la SWEET . kalau TAKcakap nanti aku majok eak ? HEHE :) syg awak la SENGAL ! muahhhhh ! thanxs SEBAB sanggup LAYAN PERANGAI saya yang GILEW nie ! HAHA .

BAJU kurung ?


FOR WHAT ? mesty kauorg cakap kiteorang nie TAKbetul kan ? tapi TAKde la . so sweet la pakai baju kurung nie . HUHU . chumilCHUMILL kan anakDARA dekat ATAS nie but i say , tahnxs sebab kauorang betolBETOL wat mas terase dgn kauorg n mmg TERKEJUZZZZ time nie but SUMPAH mas enjon dengan kauorg pujuk mas denagn KEJUTAN ! HAHA . THANXS kauorg DAN mas sentiase ingat ape yang kauorg wat TIME nie !

24 mei 2011 ?


Sweet 19 ?? APA yang dimaksudkan ?? HAHA . Akhirnye umur aku da 19tahun tapi kan aku tetap MUDA okey . HAHAA (perasan lebihh) . aku kan anak BONGSU Mesty la muda la . so , jangan jeles la ye yang da TUATUA tu . HAHA ! thanxs syg ! muahhhh ! syg awak sgtsgt ! n thanxs dakDAK A 12-13A :) syg kauorg sgtsgt ! HAHA .

Monday, 23 May 2011

AIRmataINI sangat MAHAL


KENAPE dengan aku nie ? nangis jekkk sejakSEJAK akhir nie ? KENAPE ? aku mudah mengeluarkan air mata kerana bende yang remeh temeh ? mane kekuatan aku ? mak orang benci la macam nie ... orang sakit aty ! orang rase sedihh jek sekarang nie ... orang nak HAPPY tapi orang TAK DAPAT nak mengHAPPY kan diri orang sekarang :( SORRY

Friday, 20 May 2011

cedihSEBABkreditABES :)


AIKK ! apa kenaMENGENA dengan picture dekat atas nie ? HAHA . macamnie la aku CERITA ye . aku RINDU dan aku CEDIH sebab TAKdapat mesej dengan bantalBUCUKsaya kanKAN ? ( GEDIKNYE AKU ) HAHA . pape JELA ! BLOGGER aku , suke aku la nak post APA ! HAHA . bantalBUCUKsaya , sorry ye :) xdapat nak REPLY mejes anda ! kredit dah ABES la . HAHA . so , gudNITE and MUAHHHHx3 ! sayaSAYANGbudakBUCUKsaya ! ! HAHA . GUDLUCK your FINALEXAM untuk ESOK :))

sedihSAYANG :(


KESEPIAN ? oh no , okey ! hariDANsemalam sangat mencabar bagi FAMILY aku but myMOM sangat bersabar :)) sayangMAK tao ! mak , LELAKI tu kurangAJAR kanKAN ? mak sabar eak :)) adik tahu mak KUAT dan HADAPI semua masalah nie kanKAN ? adik benci JANTAN SIAL 2 ! sampai die mati adik benci ! sanggup die buat mak dengan uda macamnie kanKAN ? memang nak MATI la die ! ! MAK , adik nak CERITA nie 1 hari nie adik nanges sebab adik kesian dengan mak dan uda :( sampai hati dia ! TAK kenangBUDI punya ORANG ! adik sayang mak ! mak kalau adik benci uda sekali pon dia TETAP akak adik , adik TAKsanggup tengok die DERITA mak :( * yaALLAH berikan kekuat kepada hamba mu nie , berikan la die kekuatan untuk menghadapi DUGAAN yang engakau berikan kepada hamba mu itu ! berikan CAHAYA kepada hamba mu :) berikan SENYUMAN yang dulu dan KEBAHAGIAN yang dulu ALLAH  * KAWANkawan DOAKAN KEBAHAGIAN FAMILY AKU EAK :)
                       THANXS EAK * MUAHHHx3 

rosakBLOGGERsaya :(


takSUKATAKsuka lah BLOGGER saya ROSAK kerana JANTAN sengal tu :( TAKbek kan maraMARA nie . benciBENCI nie , macammana nie nak SUKAsuka nie ? bagi CADANGAN cikit ! HAHA

SETAN !


FUCK KAU LA LELAKI !
DASAR JANTAN TAK BOLEH GUNA ! BABI ! SETAN SEMUA KAU ! KAU TAK LAYAK PANGGIL KAU ABANG IPAR TAPI LAYAK PANGGIL KAU SETAN ATAU BABI !  
KAU JANGAN HARAP KAU DAPAT LEPAS DARI  AKU !
KAU TUNGGU DAN LIHAT APA YANG KAU BUAT DEKAT MAK AKU DAN FAMILY AKU SIAL !!!!!

Thursday, 19 May 2011

JANJI


pengang la teguh dengan JANJI yang engkau orang la lafas kan . jangan seSEkali lari dari JANJI yang engkau orang lafas kan :) tunaikan dengan baik . HUHU . sayangSEMUAorang . muaaahhhh3x :))

INDAHNYA ALAM ALLAH


TENANGNYE bila aku tengok gambar nie . kan bagos kalau hati aku setenagan melihat gambar nie . ya ALLAH bagi la aku kekuat untuk menghadapi masalah DAN dugaan yang kau berikan kepada kami seKELUARGA . aku kecian tengok mak aku sekarang untuk mencari jalan penyelesaian yang baik untuk FAMILY kami :)  * ya ALLAH berilah kekuatan kepada mak untuk dugaan yang kau berikan DAN kembalikan senyuman die yang dulu *

Wednesday, 18 May 2011

bantalBUCUKsaya :)


                                 * MOHAMMAD HAFIZULFAQQAR BIN HAMDAN

 saya RINDU awak tibaTIBA . RINDU sgtsgt tao :) sayaSAYANGawak sgtsgt . awak , saya berSYUKUR  mak restui HUBUNGAN kita . dan saya betolBETOL hormat awak sebab BERANI cakap dengan mak pasal hubungan awak dengan saya . selame nie TAKada sapeSAPE yang berani dan KENAL dengan perangai mak tapi awak berJAYA melembutkan HATI mak saya FIZUL :)) * terima kasih SAYANG kerana awak hadir dalam diri saya dan family saya * FIZUL , saya nak ucap TERIMA KASIH sebab ayah restu HUBUNGAN nie tapi saya takot FAMILY awak TAKdapat TERIMA saya :( bende itu la saya takot . saya bukan sapeSAPE bagi family awak :) sekiranya da terCIPTA awak jodoh saya , saya berSYUKUR tapi sekiranya TERbalik saya hanya mampu TERsenyum dengan semua ini dan BERdoa atas kebahagian awak nanti FIZUL . 

TUDUNG :)



KENAPE dengan picture dekat atas nie ? kenape aku RINDU dengan TUDUNG ? ya ALLAH , aku rindu nak pakai tudung :) mungkin da sampai masanye untuk aku berTAUBAT ke atas mu ya ALLAH . mungkin da sampai nye SERU untuk aku ke jalan mu yang LURUS ya ALLAH . beri aku HIDAYAH mu ya ALLAH * sekirannya betol dan da sampai masenye aku bertaubat aku sendiri akan berUBAH demi kebaikkan aku * MAKcikABANGudaANGAHdanKAWANkawan bagi mas sokongan dan dorongnye . dengan DOA engkau orang insyaALLAH aku akan berJAYA bertukar :)) IluvALLAH ! aku nak jadik islam bukan atas name atau AGAMA tapi ISLAM yang mengenali syariah :)) AMIN

Tuesday, 17 May 2011

ceritaKONGSI :)


HAHA . nie pe pulak GAMBAR kongsi tersesat ! HAHA . cmnie lah aku cerita ye . da bape kali aku nak tengok wayang dengan FIZUL cerita nie tapi sentiase FULL . tapi hari nie dapat gak aku tengok wayang , lepas mengidam tengok CERITA nie :)) HAHA ! FIZUL thanxs da belanje sye tengok wayang :))

Sunday, 15 May 2011

LOVEyouALL :)


tercipta satu SEJARAH melayu yang berbunyi BUDAKbudak jangkut dengan CAMERA . HAHA . nie time akak aku kawen (kak uda) HAHA . selesai wat keje yang memenatkan APA LAGI kiteORANG amek gambar lahh puasPUAS :)) HAHA . SUKA GILEW time nie :))

MYbestFREND :)


apaBILA da jumpe KAMERA dan ada yang sudi mengambil GAMBAR kami so , jadi la macam ORANG yang TAKpernah jumpe kamera . HAHA .

sweetMEMORY with MYbestFREND :)


aku nak CERITA nie , silaSILAsila pasang telingan ANDA ye :)) HAHA . macam nie CERITEnye time nie aku pergi PD dengan FIZULhairiKAKLINDAdanFARHANAH . kiteORANG jejALAN dekat sne . best tao :) sape TAK ikowt mmg rugi la . HAHA . kiteORANG dapat main AIR tao , macam lah dekat rumahh takADA air kanKAN ? HAHA . papePON aku akan sentiase RINDU time nie . sayangKAMUsemuaa. muahhhh !

sengalMENYENGAL :)


awakAWAKawak . nak tanye nie KENAPE dengan muka awak tu ? HAHA . macam ngatok jek ? nie gambar TIME dekat JB :)) aku KELUAR jeJALAN dengan keKAWAN dan bantalBUSUKsaya . HAHA . macam mana pun keadaannye aku tetap SAYANG die :))

siapaKAH DIA ?


sapa kah LELAKI ini ? HAHA . die nie bantalBUSUKaku tao ! akuSAYANGdie sangatSANGAT . walaupon peragai die manjeCIKIT kadangKADANG nakal , aku takKISAH pon :)) walaupon kadangKADANG naik angin dengan die , die TETAP sabo dengan perangai AKU yang sengal nie :)) HAHA . nama die MOHAMMAD HAFIZULFAQQAR BIN HAMDAN , awak betol TAK saya eja nama awak ? HAHA . iLysm la

TARIKjanganTAKtarik !


ini kenangan yang paling MANIS bagi aku :)) aku balik JB sebab aku RINDU dengan keKAWAN aku yang kepale sengaLMENYENGAL nie :)) HAHA . kau orang nak kenal TAK sape dekat tengahTENGAH tu nama die NUR SYUKRIAH , SUMPAH weii ! aku sayang die ORANG tao ! die da cam adikBERadik aku sendiri . kepale die ORANG pon macam aku gak SENGAL ! HAHA . yang lagi SATU tu nama die HUSNUL HOTIMAH die orangNYA yang pemdiamPEMALUmudahTAKOTdanSENGAL macam aku itu yang PENTING . HAHA

my HOUSEmeet :)


yang nie nama die NUR SALWA tapi kiteORANG panggil die kak wawa oo ! HAHA . SEBAB kak wawa tua dari kiteORANG tao . die orangNYE pemdiamMUDAHsenyumDANsukeKETAWE , kalau tak caya buatLAH .  HAHA . kak wawa pon datang dari SABAH bah :))

INI amoi mana tah aku CURI pic nie . HAHA . yang ini PULAK nama die GYRLYE LUMAZAK susah sangat nak panggil nama die so , die cakap panggil die AJ , singkat dan chumill cam tuanNYA kan :)) HAHA . AJ orang simple sahaje TAKbanyakCAKAPmudahKETAWEdanKELAKAR tao ! sebelom kau orang salahPAHAM die nie bukanORANGcina oo . Die orang sabah BAH .