Monday, 23 May 2011

AIRmataINI sangat MAHAL


KENAPE dengan aku nie ? nangis jekkk sejakSEJAK akhir nie ? KENAPE ? aku mudah mengeluarkan air mata kerana bende yang remeh temeh ? mane kekuatan aku ? mak orang benci la macam nie ... orang sakit aty ! orang rase sedihh jek sekarang nie ... orang nak HAPPY tapi orang TAK DAPAT nak mengHAPPY kan diri orang sekarang :( SORRY

Friday, 20 May 2011

cedihSEBABkreditABES :)


AIKK ! apa kenaMENGENA dengan picture dekat atas nie ? HAHA . macamnie la aku CERITA ye . aku RINDU dan aku CEDIH sebab TAKdapat mesej dengan bantalBUCUKsaya kanKAN ? ( GEDIKNYE AKU ) HAHA . pape JELA ! BLOGGER aku , suke aku la nak post APA ! HAHA . bantalBUCUKsaya , sorry ye :) xdapat nak REPLY mejes anda ! kredit dah ABES la . HAHA . so , gudNITE and MUAHHHHx3 ! sayaSAYANGbudakBUCUKsaya ! ! HAHA . GUDLUCK your FINALEXAM untuk ESOK :))

sedihSAYANG :(


KESEPIAN ? oh no , okey ! hariDANsemalam sangat mencabar bagi FAMILY aku but myMOM sangat bersabar :)) sayangMAK tao ! mak , LELAKI tu kurangAJAR kanKAN ? mak sabar eak :)) adik tahu mak KUAT dan HADAPI semua masalah nie kanKAN ? adik benci JANTAN SIAL 2 ! sampai die mati adik benci ! sanggup die buat mak dengan uda macamnie kanKAN ? memang nak MATI la die ! ! MAK , adik nak CERITA nie 1 hari nie adik nanges sebab adik kesian dengan mak dan uda :( sampai hati dia ! TAK kenangBUDI punya ORANG ! adik sayang mak ! mak kalau adik benci uda sekali pon dia TETAP akak adik , adik TAKsanggup tengok die DERITA mak :( * yaALLAH berikan kekuat kepada hamba mu nie , berikan la die kekuatan untuk menghadapi DUGAAN yang engakau berikan kepada hamba mu itu ! berikan CAHAYA kepada hamba mu :) berikan SENYUMAN yang dulu dan KEBAHAGIAN yang dulu ALLAH  * KAWANkawan DOAKAN KEBAHAGIAN FAMILY AKU EAK :)
                       THANXS EAK * MUAHHHx3 

rosakBLOGGERsaya :(


takSUKATAKsuka lah BLOGGER saya ROSAK kerana JANTAN sengal tu :( TAKbek kan maraMARA nie . benciBENCI nie , macammana nie nak SUKAsuka nie ? bagi CADANGAN cikit ! HAHA

SETAN !


FUCK KAU LA LELAKI !
DASAR JANTAN TAK BOLEH GUNA ! BABI ! SETAN SEMUA KAU ! KAU TAK LAYAK PANGGIL KAU ABANG IPAR TAPI LAYAK PANGGIL KAU SETAN ATAU BABI !  
KAU JANGAN HARAP KAU DAPAT LEPAS DARI  AKU !
KAU TUNGGU DAN LIHAT APA YANG KAU BUAT DEKAT MAK AKU DAN FAMILY AKU SIAL !!!!!

Thursday, 19 May 2011

JANJI


pengang la teguh dengan JANJI yang engkau orang la lafas kan . jangan seSEkali lari dari JANJI yang engkau orang lafas kan :) tunaikan dengan baik . HUHU . sayangSEMUAorang . muaaahhhh3x :))

INDAHNYA ALAM ALLAH


TENANGNYE bila aku tengok gambar nie . kan bagos kalau hati aku setenagan melihat gambar nie . ya ALLAH bagi la aku kekuat untuk menghadapi masalah DAN dugaan yang kau berikan kepada kami seKELUARGA . aku kecian tengok mak aku sekarang untuk mencari jalan penyelesaian yang baik untuk FAMILY kami :)  * ya ALLAH berilah kekuatan kepada mak untuk dugaan yang kau berikan DAN kembalikan senyuman die yang dulu *

Wednesday, 18 May 2011

bantalBUCUKsaya :)


                                 * MOHAMMAD HAFIZULFAQQAR BIN HAMDAN

 saya RINDU awak tibaTIBA . RINDU sgtsgt tao :) sayaSAYANGawak sgtsgt . awak , saya berSYUKUR  mak restui HUBUNGAN kita . dan saya betolBETOL hormat awak sebab BERANI cakap dengan mak pasal hubungan awak dengan saya . selame nie TAKada sapeSAPE yang berani dan KENAL dengan perangai mak tapi awak berJAYA melembutkan HATI mak saya FIZUL :)) * terima kasih SAYANG kerana awak hadir dalam diri saya dan family saya * FIZUL , saya nak ucap TERIMA KASIH sebab ayah restu HUBUNGAN nie tapi saya takot FAMILY awak TAKdapat TERIMA saya :( bende itu la saya takot . saya bukan sapeSAPE bagi family awak :) sekiranya da terCIPTA awak jodoh saya , saya berSYUKUR tapi sekiranya TERbalik saya hanya mampu TERsenyum dengan semua ini dan BERdoa atas kebahagian awak nanti FIZUL . 

TUDUNG :)



KENAPE dengan picture dekat atas nie ? kenape aku RINDU dengan TUDUNG ? ya ALLAH , aku rindu nak pakai tudung :) mungkin da sampai masanye untuk aku berTAUBAT ke atas mu ya ALLAH . mungkin da sampai nye SERU untuk aku ke jalan mu yang LURUS ya ALLAH . beri aku HIDAYAH mu ya ALLAH * sekirannya betol dan da sampai masenye aku bertaubat aku sendiri akan berUBAH demi kebaikkan aku * MAKcikABANGudaANGAHdanKAWANkawan bagi mas sokongan dan dorongnye . dengan DOA engkau orang insyaALLAH aku akan berJAYA bertukar :)) IluvALLAH ! aku nak jadik islam bukan atas name atau AGAMA tapi ISLAM yang mengenali syariah :)) AMIN

Tuesday, 17 May 2011

ceritaKONGSI :)


HAHA . nie pe pulak GAMBAR kongsi tersesat ! HAHA . cmnie lah aku cerita ye . da bape kali aku nak tengok wayang dengan FIZUL cerita nie tapi sentiase FULL . tapi hari nie dapat gak aku tengok wayang , lepas mengidam tengok CERITA nie :)) HAHA ! FIZUL thanxs da belanje sye tengok wayang :))

Sunday, 15 May 2011

LOVEyouALL :)


tercipta satu SEJARAH melayu yang berbunyi BUDAKbudak jangkut dengan CAMERA . HAHA . nie time akak aku kawen (kak uda) HAHA . selesai wat keje yang memenatkan APA LAGI kiteORANG amek gambar lahh puasPUAS :)) HAHA . SUKA GILEW time nie :))

MYbestFREND :)


apaBILA da jumpe KAMERA dan ada yang sudi mengambil GAMBAR kami so , jadi la macam ORANG yang TAKpernah jumpe kamera . HAHA .

sweetMEMORY with MYbestFREND :)


aku nak CERITA nie , silaSILAsila pasang telingan ANDA ye :)) HAHA . macam nie CERITEnye time nie aku pergi PD dengan FIZULhairiKAKLINDAdanFARHANAH . kiteORANG jejALAN dekat sne . best tao :) sape TAK ikowt mmg rugi la . HAHA . kiteORANG dapat main AIR tao , macam lah dekat rumahh takADA air kanKAN ? HAHA . papePON aku akan sentiase RINDU time nie . sayangKAMUsemuaa. muahhhh !

sengalMENYENGAL :)


awakAWAKawak . nak tanye nie KENAPE dengan muka awak tu ? HAHA . macam ngatok jek ? nie gambar TIME dekat JB :)) aku KELUAR jeJALAN dengan keKAWAN dan bantalBUSUKsaya . HAHA . macam mana pun keadaannye aku tetap SAYANG die :))

siapaKAH DIA ?


sapa kah LELAKI ini ? HAHA . die nie bantalBUSUKaku tao ! akuSAYANGdie sangatSANGAT . walaupon peragai die manjeCIKIT kadangKADANG nakal , aku takKISAH pon :)) walaupon kadangKADANG naik angin dengan die , die TETAP sabo dengan perangai AKU yang sengal nie :)) HAHA . nama die MOHAMMAD HAFIZULFAQQAR BIN HAMDAN , awak betol TAK saya eja nama awak ? HAHA . iLysm la

TARIKjanganTAKtarik !


ini kenangan yang paling MANIS bagi aku :)) aku balik JB sebab aku RINDU dengan keKAWAN aku yang kepale sengaLMENYENGAL nie :)) HAHA . kau orang nak kenal TAK sape dekat tengahTENGAH tu nama die NUR SYUKRIAH , SUMPAH weii ! aku sayang die ORANG tao ! die da cam adikBERadik aku sendiri . kepale die ORANG pon macam aku gak SENGAL ! HAHA . yang lagi SATU tu nama die HUSNUL HOTIMAH die orangNYA yang pemdiamPEMALUmudahTAKOTdanSENGAL macam aku itu yang PENTING . HAHA

my HOUSEmeet :)


yang nie nama die NUR SALWA tapi kiteORANG panggil die kak wawa oo ! HAHA . SEBAB kak wawa tua dari kiteORANG tao . die orangNYE pemdiamMUDAHsenyumDANsukeKETAWE , kalau tak caya buatLAH .  HAHA . kak wawa pon datang dari SABAH bah :))

INI amoi mana tah aku CURI pic nie . HAHA . yang ini PULAK nama die GYRLYE LUMAZAK susah sangat nak panggil nama die so , die cakap panggil die AJ , singkat dan chumill cam tuanNYA kan :)) HAHA . AJ orang simple sahaje TAKbanyakCAKAPmudahKETAWEdanKELAKAR tao ! sebelom kau orang salahPAHAM die nie bukanORANGcina oo . Die orang sabah BAH .

kau orang nak tahu TAK sape perempuan yang mulut die kena gigit sarang tebuan ? HAHA ! die lahh NUR AZYAN @ bigfoot ! HAHA ! die nie chumill lahh badan die macam model , MODEL la sangat ! HAHA ! PAPEpon aku tetap sayang KAU yan ! die nie pon SAME dengan NURUL JANNAH da TAKsatu kolej dan rumahh jekk . BILIK aku dengan die TAKsame tao :) HAHA


ini gambar lagi SATU yang aku snap tao ! cantik kanKAN ?? cakap ye tao . HAHA ! aku nak CERITA nie , lantak kau orang la nak dengar atau TAK ? ada aku KISAHH ! HAHA ! yang sebelah KIRI 2 namanye NURUL HIDAYAH seorang yang pemdiamPEMALUdanSUKAsenyum macam AKU gak . HAHA ! yela 2 ! yang sebelah dia pulak , NURUL JANNAH  orangnye pemdiamTAKmudahSENYUM . HAHA ! anyway , dieorang nie mmg RAPAT dengan aku ! sebelom LUPA NURUL JANNAH da TAK satu kolej,bilik DAN rumahH ! die da pinDAh :))

GAMBAR ini okey TAK ? HAHA ! jawap okey eak . penat aku snap pic ini tao :)) JAWAP cantik tao kalau TAK tengok la aku kerja kan kau orang . HAHA ! macam berani jek aku nie kanKAN ? HAH ! sebelom aku LUPA yang pakai baju warna  MERAH itu lahh KAK LINDA :)) chumill kan ?? yang pakai baju HITAM tak pakai tudung nama die LISA , cantik kanKAN ? jeles MAK tao !

al-kisahhh ! macamnie la aku nak CERITA ini . APABILA keGILAAN da meLANDA DIRI masingMASING jadik macamni la :)) anyway comot ke chumill ke atau apaAPA ! ini HAL aku la dengan dieorang . so , kalau xsuke DIAMdiam  sudahhH :)) nak aku kenalkan ke ? TAK payah la , kau orang baca senDIRI lah dekat tepi itu eak ? HAHA

HAHA ! mulaMULA aku nak cerita kisah anakDARA yang keHILANGAN rumah nie , macam kami la :)) HAHA ! dari KIRI ialah FARHANAH , NISA , KAK DILLA dan yang paling comot itu AKU la :)) yang amek pic ini KAK LINDA . nak tahu orangnye macamane ? tunggu dan LIHAT :)) kami terpakse overNIGHT sebab dasar sukeSAMAsuke ,, cmne eak ?? HAHA

myLOVEfamily . . .




kejapKEJAP aku rase ini num 7 atau 6 . betol x ? HAHA ! yang nie lak akak aku gak ! banyak kan kakak aku :)) bese la . nama die MASTURA JOHARI , die ini kepale lebih kurang jek dengan aku cuma die LEBIH cikit . HAHA ( jangan marah eak CIK ) ! sayang kau la ketatKETAT ! hah ! kau orang jangan nak menGATAL nak kenal die tao ! die da ad TUNANG yang kuat CEMBURU ! HAHA <3 kau !

DA num berape eak ?? aku tak ingat lah . HAHA ! yang GAMBAR dekat atas ini akak aku dan suami die ! baru kawen ( 20/03/2011) . kakak aku ini jenis yang GARANG sangatSANGAT ! abang IPAR aku lak jenis yang SENGALmenyengaL ! HAHA ! mintakMINTAK mahligai yang mereka BINA kekal ke alam KUBUR ! aminAMIN

KEempat :  aku nak CERITA pasal akak aku dengan ABANG ipar aku tapi gambar dieorang tak ada :( so , aku LETAK la gambar budakBUDAK yang sengalMENYEGAL sayang aku ini plus ANAK kesayangan aku :)) ini lah hasil yang BERjaya dieorang dapat kan . HAHA

Saturday, 14 May 2011


KEtiga : kau orang nak tahu x ? sape LELAKI yang KACAK nie ? HEHE . die lah abang aku yang seORANG  jekk . die seorang yang pemdiam dan RAJIN kemas rumahh , yela adikADIK die semua PEMALAS kemas rumahh :)) HEHE

MAKsayaSAYANG :)


KEdua : yang nie MESTY kauorg nak thu kan ? nie la PEREMPUAN yang paling cantik dan penyanyang tao :)) nie mak aku (cik jenap ) HAHA ! die nie nak cakap GARANG xde la sangat cume ,, ALAHHH ! pahamPAHAM la sendiri ye . akuSAYANGdie sangatSANGAT


PERtama sekali aku nak cete mengenai diri aku yang xbape chumill nie dan yang bape comot nie
lagi 1 yang kau patut thu aku mmg ske amek GAMBAR org .. hehehehehe ! gambar CURICURI pon ada sekali :))