Friday, 10 February 2012

terasaDIRIniTAKperlukan :)

ASSALAMMUALAIKUM SEMUA :)

kenape aku rasa aku nie xperlukan ? kenape ? mungkin 'kau' da ada teman istimewa yang boleh ganti aku dalam hidup kau mungkin ? betul ke aku amat xperlu dalam hidup kau ?
kalau ya ,aku dengan hati yang ikhlas mengizinkan kau pergi dalam hidup aku sebelum aku terlebih sayang kau !
baik kau pergi sebelum aku terlalu sayang kat kau .
aku terlalu happy kalau kau dapat perempuan yang lebih baik dari aku .
mungkin kau adalah terakhir cinta aku !




SEKIAN TERIMA KASIH :)

Monday, 6 February 2012

Oh! Penyanyi Asal Lagu Doraemon



Phat Hijabs 2nd Giveaway


ASSALAMMUALAIKUM SEMUA .

korang mesti bosan kankan tengok aku nie join contestconstest setiap hati kankan ?
aku xkisa langsung pun , y join aku nty klow aku menang jangan jeles taotao sayang2 aku semua . HAHA .
okey , tadi aku tergodeh kawan blog INI aku nie pantang nampak contest mcm nie sebab aku bosan la jadi macam nie . APPAAA ? korang pun nak join gak ke ? okeyokeyokey , aku bagi LINK so, korang boleh tekan then join jek . jangan terlebih malu tao sayangsayang ku semua .


by : Phat Hijabs

hadiah die memang sesuai untuk wanita taoo . korang nak tahu hadiah dan syaratsyarat masuk contest nie ? Korang xnak tekan link tadi ke ? memang korang ada masalah 'P' . HAHA .
Kalau hadiah aku xnak bagi tahu tapi syaratsyarat die aku boleh bagitahu ,
korang nampak gambar kat bawah nie x ? so , apa ag KLIK besar2 then jgn lupa join tao ;D

So , korang pun da tahu kan syarat2 die nie . bah kata penyanyai jangan tunggu lamalama nanti die dikebas orang :)

tadi aku g la page Phat Hijab nie , aku godeh die punya album . Wahh ! memang santeksantek bak kata orang puteh . HAHA . banyakbanyak selendeng die y aku terpikat . Banyakbanyak selendang aku TERpikat selendang bunga tu agpun kain selendang lembut sebab aku penah beli jenis selendang macam tu . Ingat kan nak beli online kat Phat Hijab nie tapi , insyaALLAH ada rezeki aku beli . korang yang chumill2 tu yang kaki pakai selendang macam aku nie baik korang g page fb beliau . Hari nie aku baik hati nak bagi korang link page fb die so, tanpa tunggu lamalama
dengan ini aku istiah kan ? HAHA
okeyokey , aku xmainmain lgi korang tekan Page FB Phat Hijab .

* sampai sini sahaja aku celoteh yang bukanbukan kalau ada rezeki aku insyaALLAH aku menang kalau tak xpe lahh , dah bukan rezeki aku pada bulan nie mana tahun pada bulan depan pulak *


Sunday, 5 February 2012

Short but Meaningful


hellooo your semua ! nie aku join lagi contest untuk ilangkan bosan aku nie ! okey , hari jek da dua kali aku join contest . haha ! korang ad x ? xde yeee sayang jangan sedihh tao ! mehhh cini tekan kat SINI untuk join contest nie . jangan malu taotao sayang semua !
syaratsyarat die :
klink gambar dibawah tao

korang try la join mana tahu menang kan ? mungkin hari nie hari bertuah korang kankan ! sayang korang !


my story :

nie kisah AKU dengan DUNIA aku :) one day , aku nie seorang yang kasar mungkin apa yang korang nampak dari luaran tetapi hati aku sangat lembut sekali kerana aku terpakse menutup kelembutan diri aku demi dibandar yang aku belum kenali lagi . Disini terlalu banyak perangai untuk aku kenali lebih dalam supaya aku TAK terjerumus zaman sosial kini . terlalu perit untuk aku berdiri sendiri di tempat baru ku kenali , teringit balik ke kampung tetapi demi citacita aku terpaksa berdiri untuk sendiri . Dalam beberapa hari , aku telah berdaftar ke kolej swasta untuk melanjutkan cita aku dan mencapai impian arwah ayah dan ibu ku ! walaupun hati meronta untuk lepas dari 'penjara' tetapi demi arwah ayah dan ibu aku sanggup tinggal di tempat baru nie . hari berganti hari untuk melanjutkan pelajaran . Aku telah ditempatkan hostel dengan orang yang aku tak kenali tetapi aku terlalu bersyukur kerana pelajar yang duduk sehostel aku adalahh orang yang sepatutnya disisiNYA . Hari berganti hari , aku kenali hati setiap housemeet aku . Mereka seperti aku ingit terbang bebas dan tetapi mereka mempunyai citacita yang setinggi langit menyebabkan mereka sanggup berusaha untuk mencapai citacita yang belum diluaskan . Di dunia yang aku baru kenal mempunyai perbagai pengaruh sampai aku tergelam dalam keseronokan tanpa aku sedar . Selama 2tahun aku di tempat baru bagi ku ia terasa seperti NERAKA kerana mereka yang terlalu taksu dengan keseronokan nie . Tanpa aku sedar sudah 2tahun aku bersendiri di dunia yang penuh onak duri nie tetapi ALLAH terlalu sayang kan hambanya dan die turunkan HIDAYAH kepada ku untuk mencari ketenang di dunia dan akhirat ! NURUL HIDAYAH terlalu banyak membantu aku untuk kembali jalan yang benar walaupun cara dia slow tapi aku bersyukur kerana DIA aku dapat kembali dan teruskan citacita ARWAH AYAH dan ibu ku ! ibu adik akn usaha walaupun adik xsepandai orang lain .

sampai sini jek aku punya cerita ! sebenarnya , aku xtahu nak cerita apa but aku still mempunyai cerita diri aku walaupun aku xpandai nak bercerita macam korang yang wangi tuuuuu =='

Jom Tambah Geng Blogger

ASSALAMMUALAIKOM !

hah korang nie ada satu contest nie . hari nie mmg aku bosan teramat sebab tu laa , aku men join jek contest2 nie tapi contest yang aku join nie JOM TAMBAH GENG BLOGGER *KLIK sekali kalau nak join okey sayang *


hah ! cmnie , mmg betol gak apa yang CIK NADIA nie ckp , kita bukan tahu nak follow orang kalau orang lain xbgi link die kt kita . aku nie mmg suka follow orang * baget baik sangat la tu *
dada ! lagi lama aku kt blog lagi teruk aku cakicaci diri aku ! HAHA .

korang mesty nak tahu kan macam mana nak join contest yang aku join kankan ?
*jeles la tu aku join contest nie kankan ? sebab tu nak join gak ! HAHA *
tengok tao kat bawah nie apa syarat2 die , okey ? oppss !




korang mesti nak tahu hadiah dia kankankan?
haha ! nak tahu korang kena follow CIK NADIA kita nie ye sayangsayang ku ! muuuaaxxx !
tapi sapa yang join contest nie mmg xrugi la weiii ! hadiahh mmg TOPTIPTOP laa . so , apa ag korang bacabaca nie ! cepat la tekat link yang aku bagi tu ! adohh ! buat apa nak pikir 1000x hah . join jek selagi masih di dunia nie . haha !

* Ayat aku memang TAK boleh pakai kankan tapi aku pasti korang mesti join lepas baca entri nie ! jangan nak malu mengaku laaa kawankawan ku sekali ! muuuaaaxxxx ! *

Saturday, 4 February 2012

jom join contest CIK Tiqah kita nie ;D


ASALAMMUALAIKUM ;D

korang tengah buat apa tu ? apa termenung ke ? mesti * tunggu putere raja kankan* HAHA . okeyokey ! tdik aku baru online blog then aku cek kt shoutbox mne tahu ada yang nak kenal aku ke ? *gedik!da ada pun stil gatalgatalkan * tapiii ADA somthing oooo . korang nak tahu x APA DIE ? hah . korang tgok la nie !

dupdapdupdapdupdapdupdapdupdapdup* mesti time ni jantung korang nak tercabut kankan *
HAHA !

nampak TAK ada nama tiq : jom join contest*macam menarik jek . okey aku nak try join , xmenang pun xpe , jnji nk join kankan.muaaahh*



okey , aku pun try la buka blog die , mmg terbaik la blog die , aku nie mmg jeles kalau blog orang lain cantik ! HAHA . sebab aku pun nak blog cantik macam dieorang nie . hihi .
*korang nak join ke contest die buat nie . okey korang buka la LINK NIE untuk yang nak join then jangan lupa follow tao*

hah ! sebelum aku lupa cakap syaratsyarat nak join contest Cik Atiqah nie . korang kena baca dekat bawah nie *TAK NAMPAK ? TEKAT GAMBAR TU NANTI DA BESOR GAMBAR TU BACA ye sayangsayang ku*


HAH ! da baca da . APA korang nak join juga ke ? alahhhhh , xpyh la join nty aku xmenang pulak ! HAHA . xde la *just kidding jek *
dah join tu jangan lupa ajak kekawan korang yang sekampung dengan tok dalang taotao ! HAHA . biar memeriahkan ag contest nie . hihihi . okey . sampai sini jela aku cerita ye sayangsayang aku yang TAK mandy ag tu ! HAHA .




Friday, 3 February 2012

Pupel Liyana Mega Giveaway


ASSALAMMUALAIKUM ;D
hah ! tadi aku godehgodeh satu blog kawan aku nie .. tapi aku xigt nama die sebab banyak sangat aku godehh blog orang kali nie !
bile aku terpandang contest nie , aku macam nak join tapi aku rasa macam layak ! sebab aku nie bukan la macam korang yang wangi2 tu ==' aku busuk jek .
tapi bile aku tengok banner nie sangat chumiilll gilewgilew laaa ! dalam hati nak join tapi takot . *demi negara yang aku sayang aku nak juga join walaupun lautan terlalu dalam *

okey ! korang nak tengok banner yang buat aku join contest nie x ?

chumill kan banner nie ? * chumill macam aku la tu kankan ! *
korang nak join gak ke contest nie ? okey aku bagi kebenaran
, haha ! * macam contest aku yang punya pulak *
sebelom aku cakicaci diri aku lagi terok baik korang tekan =sini= then jangan nak malu kucing okey ! join tao , xrugi kalau kita mencuba .

ALLAH sayangkan HAMBAnya yang sentiase mencuba dari memdiamkan diri .
APAA ? korang nak tahu syarat masok contest CIK LIYANA ke ? korang nie malas sanagt la tu nk tekan link kt atas tu kankan ? jangan jadi malas nanti binasakan diri sendiri taotao !
okeyokey ;D aku pun macam korang gak malas nak tulis panjang2 . korang nampak x gambar kt bawah nie , korang link la nanti DIE
besar korang baca
dengan TELITI okey .

APPPAAA ? tak nampak lagi ?
Kalau da tahu mata awak tu macam saya nie tekan laaa dekat SINI
daa nampak lom ?? okey kalau TAK nampak lagi memang awak nie ada masalah mata baik jumpa DOKTOR sebelum aku jadi DOKTER korang ! haha !

aku nie baik hati tahu x ?? aku xnk la join sorangsorang contest nie so , aku nak ajak kawan2 aku nie ye sayangsayang : DEKYAN , DAYAH , FIZUL , LYSSA FAIZUREEN , FARLOVECINTA , dan CHINTAEINA . aku nak ajak kawan yang lain tapi tangan aku cakap berhenti la taip , sekarang untuk waktu rehat . so , aku nak pesan nie , jangan xjoin setiap contest yang telahh di anjurkan oleh kawankwan kita nie . kalau TAK menang sekali pun kita da try mencuba ye ! jangan nak malu kucing atau jenis binatang yang lain . jangan malu bertanya kalau kita rasa diri kita xsempurana ! sayana korang sangatsangat !